Les receptes d’Alí­cia a El Periódico de Catalunya


Durant l’any 2007 la Fundació Alí­cia (Alimentació i Ciència) ha treballat estretament amb la nostra Associació amb l’objectiu d’elaborar receptes que siguin alhora baixes en proteïnes i visualment atractives. Entre d’altres col·laboracions, que detallarem properament, es van oferir també a ajudar-nos en l’elaboració de diferents masses a partir de les nostres farines, tant difí­cils de treballar. Així­, en Marc (antic cuiner d’el restaurant «el Bulli»), ha vingut diverses vegades a la cuineta de l’Hospital Sant Joan de Déu per prendre notes, fer fotografies i informar-se de primera mà sobre la nostra dieta.

Volem ara fer-nos ressò de que el Periódico de Catalunya, en el seu suplement «el Quadern del diumenge» està publicant setmanalment receptes de la Fundació Alí­cia, que la descriuen així­:

Es tracta de receptes culinàries que, si bé podrien anar destinades al públic en general, estan pensades per col·lectius que pateixen algun tipus d’alèrgia, intolerància o trastorn relacionat amb l’alimentació sota l’epí­graf “menjar i salut a Alí­cia”. Aquestes receptes permeten explicar els projectes d’Alí­cia a traves de receptes especí­fiques.

El passat 23 de març van publicar la recepta «canelons de ‘cebiche’ de mango», apta per a PKU.

,